ANWB

De ANWB is in 1883 begonnen als wielerbond en fietsen zit nog steeds in ons DNA. ANWB Belangenbehartiging houdt de ontwikkelingen op fietsgebied in de gaten en komt, waar nodig, op voor de belangen van de fietser, maar kijkt ook naar verkeersveiligheid en de recreatieve mogelijkheden. Ook hebben we maatschappelijke projecten die aan het fietsen raken, zoals het Kinderfietsenplan en de Verkeerspleinen voor basisscholen.

Kennis, ervaring en impact

Met ruim 5,1 miljoen leden is de ANWB de grootste consumentenbond van Nederland, dat brengt gewicht in de schaal richting overheden, fabrikanten en belangenorganisaties. Ook hebben we heel wat specialistische kennis en ervaring in huis die we graag inzetten. Denk aan veiligheid, techniek, apps en stalling, maar ook aan het aanleggen van nieuwe woonwijken, snelle routes tussen stad en platteland, recreatief-toeristische routes, etc.

Bijdragen aan de Fietscommunity

Door geregeld aanwezig te zijn tijdens activiteiten en events laat de ANWB zichzelf zien en horen. Goed voor het netwerk. Ook leveren we graag een actieve bijdrage, inhoudelijk bij thema’s of door bijvoorbeeld gezamenlijk een fietsfestival te organiseren. Heel Groningen mag zien dat er veel mogelijk is rond de fiets!