Over de community

Nederland is een fietsland bij uitstek. We hebben een goede infrastructuur en het fietsen is bijna cultureel erfgoed te noemen. Er zijn dan ook niet veel landen in de wereld waar het stalen ros zo intensief gebruikt wordt als in Nederland. Dat is iets waar we best trots op mogen zijn, maar…… HET KAN NOG BETER.

En die uitdaging pakken we in Groningen graag met beide handen aan. Fietscommunity Groningen zet zich daarom actief in om het fietsen in Groningen nog meer te promoten. Dat doen we door actief te zijn op diverse thema’s, zoals

Daarnaast is de community ook een echte verbinder. Oftewel een plek waar verschillende partijen elkaar kunnen vinden. Dat kan uiteraard online zijn, maar juist ook op bijeenkomsten en activiteiten die worden georganiseerd. Dit alles biedt een uitstekend platform waarop ondernemers, bedrijfsleven, onderwijs en andere betrokken fietsers en fietsliefhebbers elkaar kunnen vinden. Dit zorgt voor verbinding tussen deze sectoren, maar ook tussen jong en oud, stad en platteland, snelle fietser en recreant en zo zouden we nog wel even door kunnen gaan. Een belangrijk proces, want we staan voor een grote transitie. Nederland wordt drukker, energie wordt schaarser en we willen allemaal op een gezonde manier fit en oud worden.

En laten we vooral niet vergeten… fietsen is gewoon hartstikke leuk. Dus twijfel niet en sluit je aan bij Fietscommunity Groningen.

Er gaat niets boven fietsen in Groningen.

Thema's

Binnen de Fietscommunity Groningen komen onderstaande thema’s nadrukkelijk aan bod:

Fietsveiligheid

Sociaal Maatschappelijk

Infrastructuur

Fietsinnovaties

Gezondheid, Vitaliteit & Duurzaamheid

Fietsstimulering

Ook partner worden?